Men sångarna är verkligen förnämliga.... en glansfull Anneli Lindfors som Freia... Ur DN 12/8-13
 

Motiveringen för Birgit Nilsson Stipendiet 2011

 

 

"Anneli Lindfors lyrisk-dramatiska stämma har en naturlig, varm, välfokuserad klang. Hon har en intelligent musikalitet kombinerad med en självklar scenisk utstrålning. Hennes förmåga att skapa engagerade rollgestalter parat med en flexibel vokalteknik visar på att hon kommer behärska en bred repertoar i framtiden"

Ur Magdeburg Volkstimme 

 

Jenufa premiär 22/10 2011

 

"Anneli Lindfors sang das alles mit wohllautender, auch grosser stimme"

"Främst bland damerna räknar jag Anneli Lindfors, Sieglinde, en roll som hon debuterade med igår. (tror jag)Vanligtvis sjunger ju Anneli en av rhendöttrarna i denna uppsättning. Ja, jag tvekar inte att kalla detta för en ren sensationell debut som wagnersångare. Det var alldeles utmärkt sjunget och väl framfört, innerligt och känsligt precis som det skall vara.
Den här debuten kommer säkert att öppna många dörrar för Anneli Lindfors och det har hon gjort sig väl förtjänt av. Det är särskilt roligt att ha få varit med om att en ung sångare gör en sådan succé och det bådar gott för tillväxten i operans värld och nu önskar jag bara att även publiken kunde föryngra sig."

 

Operabloggaren Mogens H Anderssons recension av Valkyrian på Wermland Opera från 16 juni 2011

Pressklipp Båstad Kammarmusik festival 2011


Hallandsposten


- Jan Håkansson 28/6: "Anneli Lindfors, som bara för några veckor sedan sjöng sin första Sieglinde i Värmlandsoperans Wagnerring, uppvisade en lyrisk-dramatisk sopran med uppenbar potential för krävande Wagner- och Verdipartier, här påvisat med övertygande återgivningar av Elsas dröm ur "Lohengrin" och Leonoras "Pace, pace" ur "Ödets makt" – den senare för övrigt av Birgit Nilsson ofta föredragen som extranummer.

Rösten är varm och fyllig, med fint fokus och god expansivitet, och kvaliteter finns också för de intimare formaten, här exponerade i bland annat några romanser av Jean Sibelius och Gösta Nystroem, samt synnerligen i Richard Strauss Cäcilie.